KARABURUN'A ÖZGÜ BAZI YEMEKLER
BÖREKLER
Ot böreği: Yufka açıldıktan sonra içine ıspanak, sinirliotu, gelinciotu konularak pişirilir.
Et böreği: El büyüklüğünde açılmış yufkanın içine peynir ve maydanoz konularak yağda kızartılır.
Kımız böreği: Yeni doğum yapan inek, koyun ya da keçinin ilk sağılan sütü kaynatıldığında kımız adı verilen lor halini alır. Bunun içine yıkanmış pirinç ve dere otu katılarak bir taşım kaynatılır. Ceviz büyüklüğünde beş adet beze araları yağlanarak açılır.
Yağlanmış siniye serilir. Arasına kımız serpilir ve üzerine tekrar beş beze açılan yufka serilerek ocakta sini çevrilerek pişirilir.
OT YEMEKLERİ
Sarmaşık; sarmaşık otunun soğanla kavrulup üzerine yumurta kırılarak yapılan bir yemektir. Tercihe göre sıcak ya da soğuk yenilebilir.
Arapsaçı köftesi: Sulu hamur içine atılan ince arapsaçı otları, kaşıkla tavaya dökülerek köfte kıvamında kızartılır.
Karaburun Belediyesi Kültür Yayınları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder